Een sigaretje opsteken is niet langer mogelijk.
Een sigaretje opsteken is niet langer mogelijk. Foto: Archief

NAC-Stadion vanaf seizoen 2020/2021 rookvrij

Door: Amber Kuijs NAC

BREDA - Het NAC Stadion wordt rookvrij. Dat meldt NAC.nl. In het Familievak (F1) in het Rat Verlegh Stadion was het al langer niet toegestaan om een sigaretje op te steken. NAC gaat komend seizoen gebruiken om te onderzoeken hoe het nieuwe rookbeleid moet worden ingevoerd en kan worden gehandhaafd. Het is de bedoeling dat het stadion vanaf seizoen 2020/2021 helemaal rookvrij is. 

"We gebruiken het seizoen 2019/2020 om ons voor te bereiden op het nieuwe beleid. Fans zullen moeten wennen aan het idee en wij moeten zorgen dat het nieuwe beleid straks ook gehandhaafd kan worden. De intentie is om pas in seizoen 2020/2021 het stadion helemaal rookvrij te maken", legt woordvoerder Beau Lemmens uit.

Het rookvrij maken van de Nederlandse voetbalstadions in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie  is een initiatief van het nieuw opgerichte platform rookvrijstadions.nl. Het platform is opgezet door Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie, in samenwerking met alle 34 betaald voetbalclubs, de KNVB en de Alliantie Nederland Rookvrij. Er zijn in Nederland al clubs waar het stadion helemaal rookvrij is. Dat is onder andere het geval bij Vitesse, Ajax en Almere City. 

De actie sluit aan bij de landelijke beweging 'De Rookvrije Generatie. Het doel is om kinderen op te laten groeien in een volledig rookvrije omgeving. Het verbod geldt al langer in openbare gebouwen en de horeca. Naast de clubs die al rookvrij zijn, mag er bij de wedstrijden van het Nederlands Elftal en andere vertegenwoordigende elftallen al langer niet gerookt worden. Ook worden in toenemende maten amateurverenigingen rookvrij.