Afbeelding
Foto: Peter Visser

Lukt het NAC vanavond om de achterstand tegen FC Emmen goed te maken?

Door: Hanneke Marcelis NAC

BREDA - Vanavond maakt NAC de verre reis naar Emmen voor de return in de halve finale van de Keuken Kampioen Play-offs. NAC kijkt na de thuiswedstrijd in Breda tegen een kleine achterstand aan en zal dus vol aan de bak moeten.

FC Emmen liet woensdag, zeker in de eerste helft, zien te beschikken over veel individuele klasse. Vooral Mark Diemers liet zich gelden als spelverdeler, maar ook verdedigend stonden de Drentenaren als een huis. In de eerste helft had NAC het heel lastig, maar na rust pakten de Bredanaars het voetballend beter aan. Frisse invalbeurten van Aimé Omgba, Ody Velanas en Tom Boere gaven de burger weer wat moed.

Omgba luisterde zijn invalbeurt op met een late treffer. Deze aansluitingstreffer biedt mogelijk een beter perspectief voor de Bredanaars, maar zij zullen kunnen rekenen op een loodzwaar duel tegen deze geroutineerde eredivisionist. Het duel met FC Emmen staat onder leiding van Bas Nijhuis.

NAC kan rekenen op massale steun uit Breda; het uitvak is volledig uitverkocht. Aan NAC de uitdaging om in Emmen het sprookje in leven te houden. De wedstrijd start om 20.00 uur.