Archieffoto van een eerdere wedstrijd tussen NAC en FC Den Bosch
Archieffoto van een eerdere wedstrijd tussen NAC en FC Den Bosch Foto: Peter Visser

NAC beleefde een lastige avond in ‘s-Hertogenbosch en moest genoegen nemen met gelijkspel

Door: Eveline Jansen NAC

BREDA- NAC is vrijdagavond niet verder gekomen dan een gelijkspel in ‘s-Hertogenbosch. Na bijna een half uur spelen maakte Oulad M’Hand het eerste doelpunt voor de thuisploeg. Nog voor rust kwam NAC op voorsprong door twee doelpunten van Tom Boere en Boyd Lucassen. In de tweede helft kwamen de Bosschenaren toch weer terug. Kacper Kostorz maakte twintig minuten voor het einde van de wedstrijd nog een doelpunt voor zijn ploeg waardoor de stand eindigde op 2-2.

Doordat Tein Troost in het duel met FC Dordrecht uitgevallen was, verdedigde Pepijn van de Merbel vandaag het doel. Boere kwam erbij in de spits en NAC ging in een 4- 4- 2 systeem voetballen. Hierdoor moest Casper Staring genoegen nemen met een plek op de bank.

Eerste helft

Tijdens de openingsfase werd er aan beide kanten weinig gecreëerd. De eerste echte kans van de wedstijd vond pas plaats in de twintigste minuut. Ómarsson was er vandoor aan de linkerkant en gaf de bal mee aan Aimé Omgba. Deze gaf de bal aan Boere, maar voordat hij kon schieten had een verdediger van FC Den Bosch al ingegrepen. Vijf minuten later was daar wel een doelpunt voor FC Den Bosch. Oulad M’hand profiteerde van een één tegen één situatie en schoot de bal in het doel: 1-0. Vijf minuten voor rust kreeg NAC een hoekschop. Deze werd niet goed verwerkt door de verdediging van FC Den Bosch. Tom Boere profiteerde hiervan en kopte de bal achter doelman Hegyi: 1-1. Kort voor rust was het weer raak voor NAC. Weer kwam het gevaar uit een hoekschop. De bal belandde uiteindelijk voor de voeten van Boyd Lucassen, die niet twijfelde en de bal hard in het doel schoot: 1-2.

Tweede helft

Na rust was NAC enigszins de sterkere partij maar toch kwam FC Den Bosch nog tot het maken van een doelpunt. Pepijn van Merbel werd wat ongelukkig aangespeeld en probeerde de bal te verwerken. Hij schoot de bal tegen Kostorz aan en de bal rolde langzaam het doel in: 2-2. Hierna kreeg NAC nog twee kansen om te scoren maar een schot van Aimé Omgba ging enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal. Een latere inzet van Dominik Janosek miste kracht om echt gevaarlijk te worden. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en nam NAC maar 1 punt mee terug naar Breda.

Volgende week speelt NAC in eigen huis tegen Jong PSV.