De finales van Breda Future 2014. foto Jorgen Janssens
De finales van Breda Future 2014. foto Jorgen Janssens

Van Breda Future mag de zon wel gaan schijnen

Tennis

BREDA - Het is stil aan de Ruitersboslaan. Tenminste, als het gaat om het kenmerkende geluid van een tenniswedstrijd. Want geluid is er genoeg. Van de netwerkende ondernemers tot - oorzaak van de tennisstilte - de in de plassen en op de daken tikkende regen.

“Het liefst vandaag nog”, antwoordt toernooidirecteur Mike van Velzen gevat op de vraag wanneer het van hem moet stoppen met regenen. De weergoden zijn een kwelling voor het enige proftennistoernooi dat de regio kent.

‘Ieder nadeel, heb zijn voordeel’, wist voetbalicoon Johan Cruijff al. Dus zit het tennisprogramma voor de komende dagen bomvol. “Gelukkig liepen we door de voorspoedige kwalificaties iets voor op schema.”

Maandag ging er geen bal over het net, dinsdag begon de dag iets beter. Onder meer Julian Prins werkte zijn partij af. Hij zag zijn droom in duigen vallen na 6-0, 6-0 verlies tegen Peter Torebko. “Maar nu staat alles weer blank”, geeft Van Velzen aan. Hij heeft over het in actie komen van de spelers weinig te zeggen. De internationale federatie bepaalt de ‘order of play’.

En dat gaat in tijdsvakken van twee uur. Nu dus geen spel tot in elk geval 16.00 uur. “We spelen tot het donker wordt”, geeft de toernooidirecteur de uitloopmogelijkheden aan. Dan is het weer prettig meegenomen dat het de langste dag is.