Afbeelding
Foto: Honingraad

Al 25 jaar helpt de Honingraad mensen bij een leven met en na kanker

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Het is precies 25 jaar geleden dat in Breda het inloophuis Honingraad werd geopend. Bij de Honingraad kan iedereen terecht die geraakt is door de ziekte kanker. Zaterdag 28 oktober houdt de Honingraad een speciale jubileumdag waarbij iedereen welkom is om een indruk te krijgen van wat het inloophuis zoal doet.

De Honingraad is een van de ruim 80 centra voor leven met en na kanker in Nederland. Precies 25 jaar geleden werd het inloophuis in Breda opgericht vanuit een huiskamerproject. Inmiddels is het al geruime tijd te vinden in het door Roparun geschonken pand langs de zuidelijke rondweg. “Iedereen die geraakt is door kanker is bij De Honingraad welkom voor een luisterend oor, contact met mensen die hetzelfde meemaken en deelname aan ontspannende of creatieve activiteiten”, laat de Honingraad weten.

Jubileum

Op zaterdag 28 oktober organiseert het inloophuis een jubileumdag voor belangstellenden. Geïnteresseerden zijn tussen 10.00 en 15.00 uur welkom bij De Honingraad aan de J.W. Frisolaan 100 in Breda. “Op deze feestelijke open dag kunt u een indruk krijgen van ons aanbod en om 13.00 uur meedoen aan een korte workshop mindfulness. ’s Middags is er live muziek waar u onder het genot van een drankje verder kennis kunt maken met het inloopcentrum.”

Ingrid Kooyman
Recentelijk zette de Helden van Breda nog Ingrid Kooyman in de schijnwerpers. Zij werkt al 17 jaar als vrijwilliger bij de Honingraad. Nadat Ingrid al zes keer geopereerd was voor een knobbeltje in haar borst, werden in 2006 beide borsten weggenomen en vond een reconstructie van de borsten plaats. Haar omgeving omarmde haar toen. Dát zou iedereen moeten hebben, dacht ze. Ingrid werkte ooit als maatschappelijk werkster in een ziekenhuis, maar ze stopte met betaald werk omwille van haar kinderen. Vrijwilligster worden bij De Honingraad lag dus niet zo ver van haar beroep. Haar hele verhaal lees je hier.