Het was vorig jaar drukker en gezelliger dan ooit.
Het was vorig jaar drukker en gezelliger dan ooit. Foto: Tom van der Put

Bredase Singelloop op de schop: Familieloop naar de ochtend

Door: Olaf Knook Algemeen

BREDA - Het programma van de Bredase Singelloop is omgegooid. Dit jaar zal de Familieloop niet langer het evenement afsluiten, maar zullen de kinderen het juist openen. De organisatie hoopt met deze wijziging vertragingen op het parcours te voorkomen. Vorig jaar moest de Familieloop een uur worden uitgesteld vanwege wat kleine incidenten.

19.467. Zoveel deelnemers stonden vorig jaar aan de start van de AMGEN Singelloop Breda. Een record. Het was drukker en gezelliger dan ooit bij het populaire hardloopevenement. Maar die drukte bracht, mede door wat kleine incidenten, ook wat gevolgen met zich mee. “Door een situatie op een krap deel van het parcours moest de Familieloop een uur worden uitgesteld. Dat is natuurlijk heel jammer voor die deelnemers”, vertelde bestuurslid Olivier Stulemeijer na afloop.

Van slotstuk naar opening

Om die reden wordt het programma van de 37e editie in oktober aangepast. De Familieloop wordt verplaatst van het slotstuk naar de opening. De 800 meter start om 10.50 uur en de 2200 meter een kwartier later. Als gevolg van deze wijziging wordt de 3600 meter van de Familieloop geschrapt. Daarvoor komt een ander evenement in de plaats: 10 kilometer wandelen. Sinds 2022 konden wandelaars al hun prestaties laten zien op de 5 kilometer. Nu komt daar een langere route bij.

Tekst gaat verder onder de foto


Blije gezichten bij de Singelloop - Tom van der Put

Richting de 20.000 deelnemers

Stulemeijer sprak vorig jaar al de ambitie uit om opnieuw een recordaantal deelnemers te trekken. “Onze samenwerking met de gemeente en de hulpdiensten is fantastisch. En de reacties van bezoekers en deelnemers zijn ontzettend enthousiast. Dus ik zie geen enkele reden waarom we de 20.000 niet zouden kunnen halen.” De inschrijving voor de Singelloop opent op 1 mei.