Push laat koploper ontsnappen

Sport

BREDA – Na een 3-1-voorsprong bleven de heren van Push toch met lege handen achter. Koploper HDM wist de wedstrijd in de overgangsklasse B uiteindelijk met 3-4 te winnen.

Door Bouke Tuit
Coach Dikmoet weet het aan geslepenheid. “Dat ontbreekt bij ons nog teveel. Want hard werken is één, slim spelen is een tweede. Persoonlijke fouten en slordigheden doen ons uiteindelijk de das om en dat is jammer.”
In het eerste bedrijf kwamen de mannen nog wel op een 2-0-voorsprong. Twee strafcorners van Jorgen Kwinkelenberg vlogen onberispelijk achter de HDM-goalie tegen de touwen. Bij rust leek er dan ook geen vuiltje aan de lucht.

Het tweede bedrijf deed al gauw anders vermoeden doordat Push een tegentreffer moest incasseren. Uit wederom een geslaagde corner werd de marge weliswaar weer twee in het voordeel van Push. Het laatste kwartier van de wedstrijd trok HDM de winst toch naar zich toe door driemaal te scoren.
“We zijn inmiddels een tegenstander geworden waar iedereen rekening mee moet houden. Dat valt te prijzen, maar je koopt er vandaag niets voor. HDM mag zich uiteindelijk in zijn handjes knijpen, want als we het allemaal wat beter uitspelen, winnen we vandaag gewoon van de koploper”, blikte Dikmoet terug.

Volgende week speelt Push thuis tegen Amersfoort. “Dan staan we er gewoon weer”, besluit de immer positieve coach.