Opbouw dance-evenement Evidance foto Evy van der Sanden
Opbouw dance-evenement Evidance foto Evy van der Sanden

P5 NAC bijna gereed voor dancefeest Evidance

Cultuur

STEENAKKER – P5 van het Rat Verlegh Stadion krijgt steeds meer vorm als dancetempel. Zaterdag is de parkeerplaats het terrein van danceevenement Evidance.

Hekken, kraampjes waar voedsel en drank verkocht wordt en een podium. Het terrein is vrijdagmiddag al bijna klaar om een horde feestende mensen te ontvangen.

Deze feestgangers worden goed begeleid naar P5. Er is een heel verkeersplan opgezet. Verkeersregelaars sturen de bezoekers de goede kant op. Ook is er een fietsplan georganiseerd, vertelt organisator Daan van den Nouweland. “Ik kom zelf uit Amsterdam. Er was laatst een feest waarbij fietsen op auto’s gegooid werden. Het is niet de bedoeling dat mensen overal hun fiets zomaar neergooien.” Bezoekers worden erin gestuurd waar ze hun fietsen neer kunnen zetten.

Het terrein biedt plaats aan zesduizend feestgangers. Het aantal aanwezige mensen wordt geteld. “Er staan mensen die de tickets scannen. Als mensen het terrein weer verlaten en opnieuw binnenkomen hebben ze een stempel."

Het feest begint zaterdag om 12:00 uur met D-Rashid. Shermanology sluit het feest van om 23:00 uur. Daarnaast draaien onder andere Quintino, Roog, Erick E en Funkerman.