Wim Dictus.
Wim Dictus. Robert Aarts

Trekzakkenfeest tijdens Mercado de Belcrum

Cultuur

BELCRUM - Zakfest, dat is de naam van een nieuw muzikaal en culinair festival dat 14 september bij Belcrum Beach gehouden wordt. Acht accordeonacts treden deze middag op. Het festival wordt gecombineerd met ‘Mercado de Belcrum’ van Electron, waar bezoekers kunnen genieten van de oogst van regionale stadslandbouwers.

Het is voor het eerst dat in Breda een festival wordt georganiseerd waarbij uitsluitend acts uit deze regio aantreden die een accordeonist in de gelederen hebben. Zij leggen een zeer divers palet aan muzikale genres op de mat: musette, klezmer, gypsy, balkan, zydeco, folk en latin.

De acts die hun opwachting maken  zijn Kees Schoone, Niek van Uden, Wim Dictus, Tim Griemelijkhuijsen en Kasper de Vries, Johanna Schweizer, The Battle Creek Roots Quartet, Accordiool en Martin Peulen, Ad Kwakernaat en Dwaalgast.

Zakfest dankt zijn naam niet alleen aan de trekzak, maar ook aan de grote kolenzakken die op Belcrum Beach een tweede leven als stadsmoestuin kregen. De moestuin heeft ook dit jaar weer een rijke groente- en fruitoogst voortgebracht, en de stadslandbouwers van Belcrum Beach laten het publiek hier graag van proeven.

Het nieuwe festival is 14 september vanaf 13.00 uur op Belcrum Beach, aan het einde van de Veilingkade.  De entree is gratis.