Warm, veel publiek in de Bredase binnenstad en een rcord aan lopers. Hier tijdens de 10 kilometer. foto Wijnand Nijs
Warm, veel publiek in de Bredase binnenstad en een rcord aan lopers. Hier tijdens de 10 kilometer. foto Wijnand Nijs

Binnenstad grotendeels dicht voor verkeer tijdens Singelloop

Sport

BREDA - Autoverkeer is in de binnenstad is zondag nagenoeg onmogelijk. Vanwege de Singelloop zijn de toegangswegen toto de binnenstad afgesloten. Precies vanwege die reden is er ook geen koopzondag.

De afsluiting van de wegen is ook noodzakelijk om de veiligheid van de lopers en toeschouwers te garanderen. De afsluitingen gelden van 06.00 tot 18.00 uur. Parkeren voor deelnemers en bezoekers is mogelijk op diverse plaatsen buiten het centrum. Op alle uitvalswegen rondom Breda zijn borden geplaatst die je naar diverse parkeerterreinen verwijzen, zoals bij het Florijn College (Wilhelminasingel 33) en bij de NHTV (Monseigneur Hopmansstraat 1). Beide parkeerterreinen zijn op loopafstand van de start en staan ook aangegeven op de routekaartjes.

Gemeente en organisatie adviseren lopers en toeschouwers uit Breda om vooral met de fiets te komen. De fietsenstallingen het Turfschip en de Oude Vest zijn vanaf 09.00 uur open. Daar zijn ook kluisjes om waardevolle spullen op te bergen. Ook fietsenstalling Haven is vanaf 09.00 uur open en bewaakt.