foto Guido van der Kroef
foto Guido van der Kroef

Photoshoot en lekkere hapjes op huisdieren kerstdag minderbedeelden

Algemeen

BREDA - Voor de minderbedeelden met een huisdier wordt er een huisdieren kerstdag georganiseerd. Op zaterdag 20 december kunnen dieren hier gratis eten en krijgen ze cadeautjes. De dag staat geheel in het teken van kerst.

Van 14.00 uur tot 18.00 uur mogen huisdier bezitters met een Breda-pas of voedselbank-pas langskomen bij stichting Tientjes Breda aan de Kloosterlaan 14. Het is de eerste keer dat Rait Nesseem de huisdieren kerstdag organiseert. “Ik zit zelf ook in de bijstand en ik heb twee katten. Ik trek het me erg aan want het huisdier heeft geen stem. Mensen in de bijstand hebben geen geld om goede producten te kopen voor hun huisdier.”

Tijdens de middag is het ook mogelijk om een photoshoot te doen met huisdier. “Normaal kost dat gauw al zo’n 100 euro “, vertelt Nesseem. Het voer en de cadeautjes voor de dieren komen van giften. “Ik heb mensen benaderd die dierenspullen verkochten en hen uitgelegd wat ik wilde doen. In veel gevallen kreeg ik het gratis “, aldus de organisator. 

Er zijn al veel positieve reacties op het intiatief van Nesseem. “Ik heb veel berichten gehad op facebook en ben al een aantal keer gebeld door mensen die het een super initiatief vinden.”