Afbeelding
Tom van der Put

Nacht cel voor niet te kalmeren agressieve stapper

Politie

BREDA  - Een niet te kalmeren agressieve stapper heeft zijn gedrag moeten bekopen met een nacht cel. Hij kreeg in het cellencomplex van de politie gezelschap van twee andere mannen die zich eveneens hadden misdragen.

Het waren de uitzonderingen in wat een rustige stapavond was in het centrum van Breda.  Een 22-jarige man uit Tilburg werd omstreeks 1.30 uur aangehouden voor het verstoren van de openbare orde in een horecagelegenheid in het centrum van Breda. Hij was onder invloed van alcohol en drugs en had zichtbaar gevochten. 

Een uur later, zo rond 02.20 uur was er buiten een kroeg aan de Haagdijk een opstootje waar een man zich agressief gedroeg. De man – een 33-jarige man uit Breda - bleek niet te kalmeren en werd daarop aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. 

Een kroeg aan het Kerkplein meldde om 2.35 uur een lastige klant. Bij aankomst werd de man aangesproken, maar hij weigerde mee te werken en wilde zijn naam niet zeggen. De 32-jarige man uit Breda probeerde te vluchten, maar werd aan de Lange Brugstraat staande gehouden en aangehouden.

Naast 3 aanhoudingen werden er in totaal 6 bekeuringen uitgeschreven voor openbare dronkenschap, wet ID, verkeerd parkeren, bezit softdrugs en wild plassen. De drie aangehouden mannen zijn zondagmorgen weer naar huis gezonden.