Afbeelding

December is de weg helemaal kwijt; recordwarmte binnen bereik

Weer

Weersverwachting voor dinsdag 15 december 2015

Algemene luchtdrukverdeling
Tussen lagedrukgebieden boven de Atlantische Oceaan en hoge luchtdruk boven het oosten van Europa wordt met een zuidelijke luchtstroming zachte lucht aangevoerd. Gaandeweg de week wordt het steeds zachter. Het kan opnieuw record zacht worden.

Verwachting voor dinsdag
Dinsdag is het nog 'normaal' zacht met maximumtemperaturen rondom de 10 graden. Verder hangen er vrij veel wolken boven Brabant. Het is overdag wel veelal droog met plaatselijk een kleine kans op een beetje zonneschijn. De zuidenwind waait met gemiddeld 2 of 3 Beaufort zwak tot matig. In de loop van dinsdagavond en in de nacht naar woensdag volgt enige regen.


Het weer voor de volgende dagen
Hij is van het paadje af wordt wel eens gezegd. En dat geldt zeker voor de huidige decembermaand. Die is hard op weg om de eerste vorstloze decembermaand ooit te worden en de gemiddelde maandtemperatuur gaat waarschijnlijk ook enorm flink scherper gesteld worden. Dat is ongekend.

Vanaf woensdag komt er opnieuw een reeks bijzonder zachte dagen aan. Woensdagochtend is het eerst nog wat regenachtig, gaandeweg de dag wordt het droog, maar blijft het bewolkt. De zuidwestenwind waait met gemiddeld 4 of 5 Beaufort stevig door en voert lucht aan met maxima tot 14 graden. Tegen en in de avond weer regen.

Op donderdag overdag is het droog en breken de wolken open. Met zonneschijn kan het dan mogelijk 15 graden worden. De zuiden- tot zuidwestenwind is met 3 tot 4 Beaufort matig. In de nacht van donderdag op vrijdag enige regen. Vrijdag overdag droog met wolkenvelden, lokaal een beetje zon. Bij 2 tot 3 Beaufort uit het zuidwesten wordt het ca 13 graden.

Zo was het weer maandag 14 december 2015
Maximumtemperatuur 9,1 graden
Minimumtemperatuur 6,2 graden
Neerslag: 0,5 mm
(Waarden gemeten op weerstation Haagse Beemden)

Weersverwachting opgesteld maandag 14 december 2015 om 19.00 uur