Afbeelding
Politie

Twee verdachten hennepvondst Heksenwiel langer in voorarrest

Politie

BREDA - Twee van de drie verdachten die eerder deze week werden aangehouden rond de vondst van 27,5 kilo aan henneptoppen moeten nog minstens twee weken in voorarrest blijven. Dat meldt het Openbaar Ministerie vrijdagmiddag. 

Het gaat om een 30-jarige vrouw uit Breda en de 50-jarige man uit Dongen, die eveneens in het huis van de Bredase werd aangehouden in het kader van een witwasonderzoek. De 34-jarige man uit Malden is wel vrij, maar geldt volgens het OM nog steeds als verdachte. Bij de woning in de wijk Heksenwiel werden meerdere sealbags met henneptoppen aangetroffen. In totaal 27,5 kilo. In een bestelauto waarvan de sleutels in de woning werden aangetroffen werden materialen zoals koolstoffilters en droogrekken van een ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen. In het kader van het witwasonderzoek werden in Breda twee auto’s, een BMW en een Audi, in beslag genomen.

Tijdens de doorzoeking werd ook een wapen met patronen aangetroffen. "En enkele tienduizenden euro's aan contanten", aldus de woordvoerder van het Openbaar Ministerie.