Afbeelding
Tom van der Put/SQ Vision

Dodelijk ongeval op Academiesingel; chauffeur vrachtwagen aangehouden

Politie Dodelijk ongeval

BREDA - Bij een ongeval op de Academiesingel is een fietsster om het leven gekomen. De vrouw reed met haar fiets en aanhanger over de Academiesingel toen ze in botsing kwam met een vrachtwagen. Het kind in de aanhanger is ongedeerd gebleven, meldt de politie. 

Om 8.15 uur kwamen er verschillende telefoontjes binnen bij de politie van een ernstige aanrijding op de Academiesingel. Er zou een aanrijding tussen een bakfiets en een vrachtauto zijn geweest. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen bleek dat de fietsster, een 37-jarige vrouw uit Breda, zodanig gewond was dat zij ter plaatse was overleden. In de bak van de fiets bleek haar kindje te zitten dat ongedeerd was. 

De brandweer heeft de plaats van de aanrijding met schermen afgezet. Ambulancepersoneel heeft zich over het kindje ontfermd. De politie heeft de chauffeur van de vrachtauto, een 61-jarige man uit Daarlerveen, aangehouden. De weg is langere tijd afgesloten geweest.

De chauffeur is kort na vier uur en na verhoor weer op vrije voeten gelaten. De toedracht van de aanrijding wordt nog uitgebreid onderzocht.