Logo bredavandaag.nl
De Nassausingel heeft een nieuwe look. Uiteindelijk moeten alle binnensingels op deze manier worden ingericht.
De Nassausingel heeft een nieuwe look. Uiteindelijk moeten alle binnensingels op deze manier worden ingericht. (Foto: Wijnand Nijs)

Steeds meer ruimte om te flaneren op de binnensingels

BREDA - De binnensingels worden steeds meer geschikt om te flaneren tijdens een mooie zomeravond. Inmiddels is de Nassausingel omgevormd tot fietsstraat en is er een wandelpad tussen de nieuwe dubbele bomenrij aangelegd.


Daarmee komt Breda stap voor stap dichterbij het een na langste stadspark van Nederland. Want dat moeten de singels worden. 5,5 kilometer aan groen en wandelpad met parallel daaraan een fietspad.

Twee jaar geleden werd de eerste stap aangekondigd. Toen maakte de gemeente al duidelijk dat dit een kwestie van lange adem zou gaan worden. Liefst veertig jaar trekt Breda ervoor uit. Dat heeft een reden. Breda combineert werk met werk, zoals dat in politieke kringen heet. Dus wordt een binnensingel pas fietsstraat als het wegdek toch al open moet voor vervanging van riool of iets vergelijkbaars.

Daarnaast moeten bestaande bomen plaatsmaken voor jonkies. En dat plaatsmaken gebeurt pas als de bomen echt aan het eind van hun levensduur zijn. Dan worden ze vervangen door jonge opvolgers.

Behalve de dubbele bomenrij en het wandelpad, krijgen de binnensingels op termijn ook allemaal klinkers en eenrichtingsverkeer. In de lange termijnaanpak staat ook beschreven dat het haaks parkeren zoals dat nu op verschillende plaatsen is georganiseerd plaats maakt voor langsparkeren. Het moet een eenduidiger beeld opleveren voor de singels.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief