Afbeelding
Foto: Ankie Nederlof

Breda heeft definitief gastheren op stapavonden

Door: Robbert Temmen Algemeen

BREDA - Breda heeft sinds afgelopen zaterdag definitief gastheren in de binnenstad. In eerste instantie zijn de gastheren van de Sfeerbeheer Groep alleen nog in de Vissersstraat actief. Deze week hoopt de horeca duidelijk te hebben welke uitgaansgebieden volgen.

In de maanden september en oktober waren de gastheren van SfeerBeheer Groep herkenbaar aanwezig tijdens de uitgaansavonden. De proef is goed bevallen, schrijft burgemeester Paul Depla aan de Bredase raad. “De gastheren leggen laagdrempelig contact met uitgaanspubliek, brengen de sfeer van de avond in kaart voor ondernemers, portiers, politie en cameratoezicht en spreken uitgaanspubliek aan op ongewenst gedrag. Dit doen ze zodanig dat het de sfeer in de ‘horecastraten’ voelbaar ten goede komt.”

Met name het verbinden van partijen en het de-escaleren van het publiek zijn succesvol te noemen. “Zodanig zelfs dat ik tegelijk met Koninklijke Horeca Nederland (afdeling Breda) in gesprek ben gegaan over het versoepelen van regels voor nachtzaken, waar gastheren worden ingezet.”

Vanwege de goede resultaten is Depla samen met betrokken partijen in gesprek gegaan over het voorzetten van deze proef.