Haagdijk wordt vanaf vandaag omgetoverd tot een fietsstraat | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Ruud Smolders

Haagdijk wordt vanaf vandaag omgetoverd tot een fietsstraat

BREDA - De herinrichting van de Haagdijk is vandaag begonnen. De straat zal daarom tijdelijk gesloten zijn. Het ontwerp omvat de Haagdijk tussen de Prinsenkade en Schorsmolenstraat. De werkzaamheden zullen tot en met 8 oktober duren.De rijbaan wordt heringericht als een fietsstraat met een middengeleider. Dit is een verhoging middenin de straat om auto's af te laten remmen. Door aanpassing van de huidige rijbaan vervalt de fietsstrook over de gehele lengte aan de zijde van Albert Heijn. De huidige trottoirs aan beide zijden blijven gehandhaafd, net zoals de parkeerstrook.

Tekst gaat door onder de afbeelding


Ruud Smolders

Hergebruik

De huidige straatstenen worden hergebruikt voor het project. De vrijkomende natuursteenkeitjes worden ook hergebruikt. Ze zullen dienen als materiaal voor in de middengeleider.


Ook de vier aanwezige kruisingen op de Haagdijk: Dieststraat / Rozemarijnstraat – Pellemolenstraat – Achter de Blauwe Hand en ter hoogte van huisnummer 239-239A worden opnieuw ingericht. De oppervlakte wordt iets groter en de kruisingen worden uitgevoerd als plateaudrempel om de snelheid in de straat te verminderen.

De werkzaamheden vinden plaats van 21 september tot en met 8 oktober.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief