Foto: Bregje Kop

Eindelijk weer een festival: Ploegendienst van start

BREDA - Het is vandaag de eerste dag van Ploegendienst, het Bredase feest aan de Galderse Meren. Festivals mogen vanaf 30 juni weer plaatsvinden zonder dat mensen 1,5 meter afstand hoeven te houden. Hiermee is Ploegendienst het eerste festival van het seizoen in Breda. 


De eerste dag van Ploegendienst ging vandaag van start. Vanaf 13:00 uur barstte het festival los. Na anderhalf jaar zonder festivals konden liefhebbers hun geluk dan ook niet op. Een mooie bijkomstigheid is het feit dat mondkapjes en de anderhalve metermaatregelen niet meer nodig zijn. Wel moesten bezoekers een toegangstest kunnen overleggen.

Het is als vanouds druk en festivalgangers konden genieten van meerdere artiesten op verschillende stages. Dit deden ze na anderhalf jaar zonder festival uiteraard ook volop, er was veel enthousiasme bij de bezoekers. Ook de bekende schaftketen staan er weer. Verder hebben de bezoekers tot op heden het weer mee. Er was regen voorspeld, maar tot nog toe is het droog. Al ziet de lucht er soms donker uit.

Helemaal uitverkocht

Zowel de eerste dag (vandaag) als de tweede dag (morgen) zijn al even uitverkocht. Wat betekend dat er beide dagen zo’n 10.000 mensen aanwezig zullen zijn. Het festival duurt beide dagen tot 23:00 uur.


Amber Kuijs

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief