Afbeelding
Foto: Amphia

GGD opent nieuwe vaccinatielocatie in Breda op het Kasteelplein

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Nu vaccinatielocatie Breepark is gesloten, moeten Bredanaars naar Breda International Airport in Bosschenhoofd voor hun vaccinatie. En dat zorgde voor onvrede in de lokale politiek. Meerdere partijen pleitten voor een oplossing waarbij Bredanaars niet zo ver hoeven te reizen voor een prik. En die oplossing komt er. Vandaag opende een pop-up vaccinatielocatie op het Kasteelplein.

GGD West-Brabant heeft samen met de gemeente Breda gewerkt aan een nieuwe vaccinatielocatie in Breda, nu de XL locatie in Breepark de deuren heeft gesloten. Vandaag startte daarom een pop-uplocatie op het Kasteelplein 10. Mensen die gevaccineerd willen worden kunnen hier zeven dagen per week terecht van 12:00 uur tot 19:00 uur. 

Mensen kunnen vooraf een afspraak maken maar vrije inloop is ook mogelijk. De GGD West-Brabant vraagt dan om het legitimatiebewijs en de gezondheidsverklaring kan terplekke worden ingevuld. Er is keuze tussen twee vaccins: Janssen en Pfizer. Na de eerste vaccinatie met het Pfizer-vaccin wordt een tweede afspraak ingepland. De vaccinatielocatie op het Kasteelplein is tijdelijk. In de maand oktober is de locatie geopend, mogelijk blijft hij daarna langer geopend.

Breepark
De vaccinatielocatie in Breepark sloot vrijdag 24 september de deuren. Sinds 8 maart werden er op Breepark ruim 379.000 vaccinaties gezet (49% van het totaal in West-Brabant). In de piekperiode werden er meer dan 1.000 diensten per week gedraaid, door medewerkers met een achtergrond in onder andere de horeca, het rode kruis en de verpleegkunde en deden studenten van Curio en Avans werkervaring op. Sinds 27 september ging de vaccinatielocatie op Breda International Airport juist weer open als dé locatie voor West-Brabanders om hun vaccinatie te halen.