Het centrum staat in de startblokken voor de Singelloop | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
De straten zijn er klaar voor.
De straten zijn er klaar voor. (Foto: Wesley van der Linde/GroenNieuws.nl)

Het centrum staat in de startblokken voor de Singelloop

  Sport

BREDA - Eindelijk is het dan zover. De jaarlijkse Singelloop gaat bijna van start. De straten in het centrum van de stad zijn er in ieder geval klaar voor. Hekken en waarschuwingsborden markeren de routen van de hardloopwedstrijd. Om 11.00 uur rennen de eerste deelnemers van de Kasparov 5 kilometer-loop het parcours.


De 34e editie van de Singelloop belooft een echte herfstachtige dag te worden. Gelukkig is veertien graden met een bui voor de hardlopers prima te doen. Het is alleen hopen dat net zoveel bezoekers als voorgaande jaren hen aan komen moedigen. 

Er zijn tijdens de Singelloop verschillende onderdelen verspreid over de hele stad. Als eerste gaat om 10.55 uur de 2,6 kilometer Rollwithus Wheeler prestatietocht van start. Vijf minuten later vertrekken de eerste deelnemers van de Kasparov 5 kilometer-loop en de Van Iersel Luchtman Advocaten Businessrun. 

Om 12.15 is het de beurt aan de deelnemers van de 10 kilometerloop. Dan is het even wachten. De halve marathon gaat om 14.00 uur van start. De eerste hardloper die de halve marathon finisht wordt om 14.59 uur verwacht. Vervolgens vindt om 15.20 uur de overall huldiging plaats. 

Maar het feest is dan nog niet voorbij. Om 16.30 uur start de Red Band Familieloop. Deelnemers van deze loop rennen of 1,8 kilometer of 3,2 kilometer. Kijk voor meer informatie over iedere loop hier

Foto
Ga jij vandaag je beste beentje voorzetten door mee te doen aan een van de lopen? Of ga jij vandaag iemand heel hard aanmoedigen? Dan willen wij dat zien! Reageer met een beetje informatie een foto in de reacties op Facebook of mail deze naar info@bredavandaag.nl. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief